'Ajax stemt niet in met Eagles-voorstel: Gorter zal Adelaarshorst verlaten'

'Ajax stemt niet in met Eagles-voorstel: Gorter zal Adelaarshorst verlaten'

19-05-2021 10:35 Laatste update: 10:58
89

Ajax voelt er weinig voor om Jay Gorter meteen weer te verhuren aan Go Ahead Eagles. De doelman vertrekt naar alle waarschijnlijkheid naar Amsterdam en de club uit Deventer hoopt zo gunstig mogelijke voorwaarden uit de deal te halen.

Ajax en Eagles praten de komende dagen over Gorter, zo weet RTV Oost. De keeper was zelf al op bezoek in Amsterdam en een akkoord tussen speler en club lijkt dus al wel te zijn gemaakt, maar de clubs moeten er wel nog uit zien te komen. Kowet hoopte naar verluidt om Gorter, die dit seizoen 25 keer de nul hield en daarmee een record vestigde, nog een seizoen te kunnen huren. Dat is voor directeur voetbalzaken Marc Overmars echter geen optie.

Het is dus blijkbaar de bedoeling dat Gorter aansluit bij het eerste elftal of het beloftenelftal en samen met Maarten Stekelenburg en Remko Pasveer om speeltijd gaat strijden. Andre Onana staat ook nog onder contract in de Johan Cruijff Arena, maar hij wil na zijn dopingschorsing niet meer verlengen en zal waarschijnlijk vertrekken.

De formatie uit Deventer en technisch directeur Paul Bosvelt informeerden ook naar Kjell Scherpen. Die staat op de nominatie om verhuurd te worden en PEC Zwolle leek met hem aan de haal te gaan, maar Brighton & Hove Albion hoopt nu op het allerlaatste moment de deal nog te kapen.