'KNVB gaat vermeende aanmoedigingspremie vanuit Emmen onderzoeken'

'KNVB gaat vermeende aanmoedigingspremie vanuit Emmen onderzoeken'

Gepubliceerd: woensdag 19 mei 2021 om 16:10wo 19-05-2021 om 16:10

Laatste update: woensdag 19 mei 2021 om 16:29wo 19-05-2021 om 16:29

De openbaar aanklager betaald voetbal van de KNVB is een vooronderzoek gestart naar het handelen van FC Emmen. De Eredivisionist uit Drenthe zou Fortuna Sittard een aanmoedigingspremie hebben geboden om afgelopen weekend van Willem II te winnen.

Een dergelijke premie van club naar club is verboden volgens de regelgeving van de bond en dus is de aanklager een vooronderzoek gestart naar Emmen. Voetbal International schrijft dat er gekeken wordt of de club iets te verwijten valt en of er straffen uitgedeeld moeten worden. Woensdag heeft de KNVB de beslissing genomen om het vooronderzoek in te stellen.

De Telegraaf meldde zondag voor de wedstrijd al dat Fortuna een premie in het vooruitzicht was gesteld en de Limburgers bevestigden dit vervolgens. Uiteindelijk was er van een precaire situatie geen sprake, omdat Willem II van de ploeg uit Sittard won en daarmee het behoud in de Eredivisie veiligstelde. FC Emmen start donderdagavond aan de nacompetitie.

Ronald Lubbers, voorzitter van Emmen, gaf eerder al aan zich van geen kwaad bewust te zijn. "Vanuit onze spelers is naar ons als clubleiding de vraag gekomen of een dergelijke aanmoediging van Fortuna mogelijk zou zijn", zei hij tegen VI. "Wij hebben dit vervolgens onderzocht en nagevraagd bij de KNVB. Maar vanuit de regelgeving van de KNVB bleek al snel dat het niet toegestaan was."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws