'Opvolging Dumfries zit wel in mijn hoofd, ik wil aansluiten bij de A-selectie'

20 mei 2021 om 15:22

Shurandy Sambo is in de laatste maanden van het seizoen op stoom gekomen. De rechtsback scoorde sinds eind januari liefst zes keer namens Jong PSV, heeft ook vijf assists gegeven én mocht zondag tegen FC Utrecht zijn debuut in de hoofdmacht maken: dat smaakt naar meer, laat Sambo weten.

Eerder dit seizoen leek het er al van te komen, maar toen werd Sambo – net als veel van zijn collega's op De Herdgang – getroffen door het coronavirus. In de laatste speelronde van het Eredivisie-seizoen heeft hij dus toch zijn eerste Eredivisie-wedstrijd kunnen spelen. "Het deed wel wat met me", laat de vleugelverdediger weten aan de PSV-kanalen.

Mogelijk lonkt er na de zomerstop meer speeltijd in de hoofdmacht: aanvoerder Denzel Dumfries zet immers in op een transfer. "Dat zit wel in mijn hoofd. Ik hoop dat ik zijn opvolger zal zijn. Volgend seizoen wil ik aansluiten bij de A-selectie."

PSV ziet het ook zitten in Sambo, schreeft het Eindhovens Dagblad afgelopen weekend. Zijn invalbeurt tegen FC Utrecht wordt opgevat als een signaal om hem voor langere tijd in Eindhoven te houden.