Freiburg-trainer kondigt indirect Feyenoord-deal aan: 'Ziet er goed uit voor Guus'

Freiburg-trainer kondigt indirect Feyenoord-deal aan: 'Ziet er goed uit voor Guus'

20-05-2021 16:34 Laatste update: 16:54
22

SC Freiburg-trainer Christian Streich heeft de eerste Feyenoord-transfer van deze zomer alvast aangekondigd. De tijd van Guus Til in het Schwarzwald-Stadion zit er in ieder geval op, heeft Streich laten weten.

Til werd gehuurd van Spartak Moskou, maar speelde slechts zeven Bundesliga-wedstrijden – meestal als invaller – namens de huidige nummer tien van de Bundesliga. "Het was jammer dat hij weinig aan bod is gekomen, maar hij heeft wel een grote bijdrage geleverd aan de goede sfeer in onze selectie", aldus Streich tijdens zijn perspraatje over Til. "Maar het ziet er goed voor hem uit: hij kan naar een club gaan waar hij genoeg perspectieven heeft."

Daarmee doelt Streich naar alle waarschijnlijkheid op Feyenoord. Scheidend trainer Dick Advocaat liet eerder deze week al weten dat de stadionclub al langere tijd bezig is geweest met Til. De transfer kwam in eerste instantie niet van de grond, maar opvolger Arne Slot zal komend seizoen wél de beschikking krijgen over Til. "Nu zijn we een half jaar verder, is er een trainer die hij goed kent en vindt hij dat de tijd nu wel rijp is. Ik denk dat het een goede aankoop is."

De in Zambia geboren enkelvoudig Oranje-international staat nog twee jaar onder contract in Moskou en zal voor één miljoen euro gehuurd worden door Feyenoord. In Rotterdam-Zuid wordt hij herenigd met Slot, die hij nog kent van zijn tijd bij AZ.