Benzema over samenwerking met Mbappé: 'Het gevaar kan overal vandaan komen'

Benzema over samenwerking met Mbappé: 'Het gevaar kan overal vandaan komen'

22-05-2021 07:33 Laatste update: 10:11
15

Real Madrid-spits Karim Benzema is terug in de selectie van de nationale ploeg van Frankrijk en heeft voor het eerst gereageerd op zijn terugkeer. De 33-jarige aanvalsleider was zes jaar afwezig in de selectie van Les Blues, maar gaat aankomende zomer mee naar het EK.

De spits van Real Madrid kijkt enorm uit naar zijn comeback in het nationale team. "Het is veel meer dan blijdschap, ik ben heel erg trots", vertelt Benzema in gesprek met Onze Mundial. "Mijn terugkeer voelt als een soort beloning, in heb hier heel lang op gewacht. Ik heb hier altijd hard voor gewerkt en het geloof nooit opgegeven. Ik ben extreem blij dat ik straks met het nationale team mag trainen en wedstrijden mag spelen. De ploeg is zo talentvol dat ik sta te popelen om aan de slag te gaan."

Vooral de mogelijke samenwerking met Paris Saint-Germain-ster Kylian Mbappé levert veel gespreksstof op in Frankrijk. "Ik hou heel erg van zijn manier van spelen", vertelt Benzema over zijn aankomende collega.

"Hij is jong, maar zeer getalenteerd. Het is nu aan ons om op het veld te laten zien dat we goed met elkaar samen kunnen spelen. Maar daar twijfel ik eigenlijk geen moment aan. Daar komt bij dat we voorin nog veel meer kwaliteit hebben lopen dat alleen Benzema en Mbappé. Het gevaar bij Frankrijk kan overal vandaan komen en dat is alleen maar zeer positief."