Stuntploeg Union Berlin pakt diep in blessuretijd tóch nog Europees ticket

22-05-2021 17:25 Laatste update: 17:42
28

Borussia Mönchengladbach zal volgend seizoen niet actief zijn in Europa. Die Fohlen wonnen weliswaar met 2-4 van Werder Bremen, maar concurrent Union Berlin stuntte in de laatste minuut bij RB Leipzig. Daardoor plaatst de ploeg uit Berlijn zich voor de voorronde van de Conference League.

Union Berlin - Leipzig 2-1
Union had aan een overwinning genoeg om het voorronde Conference League-ticket te grijpen. In de 55ste minuut scoorde Justin Kluivert alleen de 0-1 namens Leipzig. Union zette daarna een indrukwekkende comeback in. Marvin Friedrich maakte tien minuten later gelijk. Na die goal tikte de tijd weg voor Union, alleen zorgde Kruse met een goal diep in blessuretijd voor de overwinning: 2-1.

Daardoor gaat Union Berlin verrassend Europa in. De ploeg uit de Duitse hoofdstad mag zich nu opmaken voor de laatste voorronde van de Conference League.

Werder Bremen - Gladbach 2-4
Het duel tussen Bremen en Gladbach was een heus spektakelstuk. In de 67ste minuut stond de uitploeg met 0-4 voor, na goals van Lars Stindl, Marcus Thuram, Rami Bensebaini en Florian Neuhaus. In de slotfase richtte Bremen zich wel enigzins op: ex-Vitesse-speler Milot Rashica en Niclas Füllkrug zorgden voor een 2-4 eindstand.

Gladbach heeft alleen niets aan de overwinning: het grijpt door de winst van Union naast de voorronde van de Conference League. Voorafgaand aan deze speelronde was het al duidelijk dat de ploeg van Marco Rose al geen kans meer maakte op Europa League-voetbal.