Prachtig: Haaland gunt afzwaaiende arbiter Gräfe zijn wedstrijdshirt

Prachtig: Haaland gunt afzwaaiende arbiter Gräfe zijn wedstrijdshirt

22-05-2021 18:44 Laatste update: 18:48
16

Een mooi gebaar van Erling Haaland na de wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen. De Noorse topschutter van Dortmund ruilde van shirt met scheidsrechter Manuel Gräfe, die zijn laatste Bundesliga-wedstrijd floot.

De arbiter gaat na dit seizoen met 'pensioen', aangezien hij te oud is om nog verder te fluiten. Hij werd na de wedstrijd in het zonnetje gezet en dat viel ook Haaland op. Die besloot het allemaal nog wat specialer te maken voor Gräfe, door zijn wedstrijdshirt aan hem te geven.

Gräfe was zeventien jaar actief in de Bundesliga en in verschillende Europese competities. Zijn eerste Bundesliga-wedstrijd floot hij in 2004 (Hannover 96 - SC Freiburg). Dortmund en Leverkusen zetten de arbiter nog wat meer in het zonnetje met een erehaag.

Eerder dit seizoen was Haaland nog betrokken bij een opvallend moment met een Roemeense grensrechter, Octavian Sovre. Die vroeg in de catacomben om een handtekening van de Noorse spits en werd door de Roemeense voetbalbond uiteindelijk voor één wedstrijd geschorst. Dat Sovre de handtekeningen gebruikt voor een organisatie die zich inzet voor kinderen met autisme, deed er verder niet toe.