Van der Sar: 'Hij heeft jaren vakantie gehad, maar laat ongelooflijk niveau zien'

Van der Sar: 'Hij heeft jaren vakantie gehad, maar laat ongelooflijk niveau zien'

24-05-2021 11:50
121

Edwin van der Sar is onder de indruk van Maarten Stekelenburg. De routinier (38) verving de geschorste Andre Onana geruisloos en krijgt de complimenten van de algemeen directeur en oud-keeper van Ajax.

"Maarten Stekelenburg heeft het op een fantastische manier ingevuld en is aan zijn tweede leven begonnen", lacht Van der Sar in een eindejaarsinterview op de Ajax-kanalen. Stekelenburg moest er plotseling staan toen Onana in februari een dopingschorsing van een jaar aan zijn broek kreeg.

Wedden

Meer odds

Van der Sar: "Hij heeft iets van vijf jaar vakantie gehad, op allerlei bankies in Europa. Maar hij staat er nu weer en laat een ongelooflijk hoog niveau zien. Het maakt ons trots dat er naast Daley en Davy (Blind en Klaassen, red.) weer een echte Ajacied is teruggekeerd die het niveau van het hele elftal omhoog trekt."

Ook de prestaties van talenten als Devyne Rensch, Ryan Gravenberch en Jurriën Timber stemmen Van der Sar dik tevreden. "Rensch die omhoog komt, Gravenberch die al een tijd op de deur klopt en dit jaar doorgaat, Timber die zijn plek heeft geclaimd en het fantastisch doet... Dat zijn de mooie dingen."