Simeone over transfer van Suárez naar Atlético Madrid: 'Meen je dit serieus?'

Simeone over transfer van Suárez naar Atlético Madrid: 'Meen je dit serieus?'

25-05-2021 11:17
20

Atlético Madrid-coach Diego Simeone kon afgelopen zomer niet geloven dat Luis Suárez naar zijn club kwam. De spits uit Uruguay moest weg bij FC Barcelona en maakte de overstap naar Atlético, de club waarmee hij zaterdagavond kampioen werd van Spanje.

Simeone blikt in gesprek met ESPN, opgetekend door Marca, terug op de komst van Suárez naar Madrid. "Toen duidelijk werd dat het voor de club mogelijk was om Luis naar Madrid te halen belden ze mij op. De club vroeg: hoe denk jij over Luis Suárez? Ik antwoordde: meen je dit serieus?"

"Dat hoef je mij toch niet te vragen, we gaan ervoor, ik wil hem graag spreken", vervolgt Simeone zijn verhaal. "Toen ik hem voor het eerst sprak zei ik: Luis, we moeten de titel winnen en die wil jij winnen, dus de deur staat open."

Dat Suárez uiteindelijk écht de overstap maakte naar Atlético vindt Simeone tot op de dag van vandaag zeer bijzonder. "Dat zijn spelers die gezegend zijn met magie. Dat is Suárez ook, het is een absolute winnaar. Hij kwam bij ons met de branie van een twintigjarige, zo ongelofelijk enthousiast om te laten zien dat hij het nog steeds kon."

Dat Suárez ook daadwerkelijk liet zien wat hij kan is een understatement. De 34-jarige spits maakte 21 competitietreffers in 32 wedstrijden en heeft hiermee een zeer groot aandeel in de elfde landstitel in de clubhistorie.