Van Hooijdonk verkiest AZ boven Feyenoord: 'Hij kan meer dan 20 goals maken'

Van Hooijdonk verkiest AZ boven Feyenoord: 'Hij kan meer dan 20 goals maken'

27-05-2021 17:35
154

Vangelis Pavlidis heeft wat te kiezen: AZ en Feyenoord hebben belangstelling voor de Griekse spits van Willem II, bleek deze week. Pierre van Hooijdonk zou ondanks zijn Feyenoord-verleden voor de Alkmaarse club kiezen.

Van Hooijdonk begrijpt de interesse in Pavlidis volkomen. "Ja, hij kan voor die clubs zeker een aanwinst zijn", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Hij heeft de afgelopen twee seizoenen bewezen dat hij makkelijk zijn doelpunten maakt. Bovendien is hij vrij behendig. Hij heeft geen gigantische trukendoos, maar kan in de kleine ruimte toch aardig voetballen. Een heel functionele techniek, dat heb je bij die clubs nodig."

Wedden

Meer odds

Pavlidis was de laatste twee seizoenen goed voor 23 goals in de Eredivisie. Die statistieken zeggen volgens Van Hooijdonk genoeg. "Als die clubs (Feyenoord en AZ, red.) hun ploeg rond hem bouwen, is hij denk ik wel in staat om meer dan twintig goals te maken. Er moet een elftal worden gecreëerd om hem zijn krachten te laten zien." Van Hooijdonk zou AZ de voorkeur geven. "Zij staan wat duidelijker in de steigers, bij Feyenoord liggen de planken nog op straat. Als hij nu moet tekenen, denk ik dat AZ in het voordeel is."