'Van de jongens die blijven hebben er drie of vier Eredivisie gespeeld, is weinig'

'Van de jongens die blijven hebben er drie of vier Eredivisie gespeeld, is weinig'

27-05-2021 18:27
23

NEC draait overuren na de onverwachte promotie naar de Eredivisie. De Nijmegenaren presenteerden donderdag Telstar-verdediger Ilias Bronkhorst als eerste nieuwkomer, maar zijn nog lang niet klaar op de transfermarkt.

Trainer Rogier Meijer spreekt in gesprek met de NOS duidelijke taal. "Ik denk dat we ons overal moeten versterken, wij zijn gewoon zevende geworden in de eerste divisie en dat was niet voor niets." NEC zoekt vooral naar extra routine: Rens van Eijden (33) en Édgar Barreto (36) zijn vooralsnog de enige dertigers in de jonge selectie. "Van de jongens die overblijven hebben er drie of vier Eredivisie gespeeld, dat is echt heel weinig."

Vlak voor de beslissende promotiewedstrijd tegen NAC Breda werd al duidelijk dat multimiljonair Marcel Boekhoorn zijn favoriete club wilde helpen. Algemeen directeur Wilco van Schaik tempert echter de verwachtingen: Boekhoorn is er vooral om de structuur van de club te hervormen. "Natuurlijk zal Marcel de club financieel ondersteunen. Maar hij is niet zomaar een pinautomaat waar we heen kunnen lopen om vier spelers te halen."

Vooralsnog koestert NEC de euforie die na de campagne in de play-offs in ontstaan. "Iedereen is in een roes en dat mag ook nog wel even, vind ik", aldus Van Schaik. "We hebben al twee dagen lang rijen voor de kassa, elke dag verkopen we meer dan duizend seizoenkaarten." NEC is na vier jaar terug op het hoogste niveau en wil daar voorlopig blijven ook. "Die hunkering naar de Eredivisie was zó groot... dit willen we nooit meer meemaken. Dan komt de club ook echt in de financiële problemen. Dus het mag nooit meer gebeuren."