'Marcel gaat er echt niet meteen 4 of 5 miljoen inpompen, we gaan voor handhaving'

'Marcel gaat er echt niet meteen 4 of 5 miljoen inpompen, we gaan voor handhaving'

24-05-2021 14:57
48

Voor NEC was het dit weekend dubbel feest: zondag werd promotie naar de Eredivisie bewerkstelligd, maar één dag daarvoor kwam het nieuws al door dat de gefortuneerde supporter Marcel Boekhoorn in zou stappen. De Nijmeegse miljardair moet ervoor zorgen dat NEC weer een stabiele Eredivisie-club wordt.

Algemeen directeur Wilco van Schaik verklaarde zondag al dat Boekhoorn moest helpen om de structuur van de club overzichtelijker te maken. "Er zijn bij NEC zo veel mensen die ergens hun plasje over moeten doen en willen meepraten", verduidelijkt Van Schaik in gesprek met Voetbal International. "Ze hebben het allemaal geweldig gedaan, maar het moest anders. Dat heb ik ook tegen Marcel gezegd. Het was onbestuurbaar."

Als eenmaal duidelijk wordt wie de touwtjes in handen heeft, moet dat voor meer rust binnen de club zorgen. "Marcel heeft gezegd: als er rust is en de structuur is aangepakt, dan wil ik structureel meehelpen. Dus niet het ene jaar wel en het andere jaar niet", aldus Van Schaik.

De directeur wil nu van NEC een stabiele Eredivisie-club maken: stapsgewijs, onder impuls van Boekhoorn. "Marcel gaat er echt niet meteen vier of vijf miljoen inpompen", benadrukt hij. "We gaan heus niet meteen voor de eerste acht komend seizoen. Onze doelstelling is gewoon handhaving. Daarna moet je proberen om richting plek twaalf te gaan. We willen langer in de Eredivisie blijven dan dat we er de laatste jaren in hebben gezeten (tussen 2015 en 2017, daarna volgde vier jaar Keuken Kampioen Divisie, red.)."