'We hebben investeerders, aandeelhouders, benoemingscommissie, RvC, amateurtak...'

'We hebben investeerders, aandeelhouders, benoemingscommissie, RvC, amateurtak...'

Gepubliceerd: zondag 23 mei 2021 om 18:17zo 23-05-2021 om 18:17

Laatste update: zondag 23 mei 2021 om 18:23zo 23-05-2021 om 18:23

NEC-directeur Wilco van Schaik bevestigt dat er een samenwerking met Marcel Boekhoorn in het verschiet ligt. De schatrijke Nijmegenaar is al jarenlang op de achtergrond betrokken bij NEC, maar staat op het punt om zich ook officieel aan zijn favoriete club te verbinden.

Van Schaik heeft bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN laten weten dat hij contact heeft met Boekhoorn. De directeur wil de interne structuur bij NEC wat overzichtelijker maken. "Het is een moeilijke club. We hebben investeerders, aandeelhouders, we hebben een benoemingscommissie waar twaalf mensen uit de geledingen zitten, een stichting, een raad van commissarissen, we hebben nog een amateuraandeel...", somt Van Schaik op.

"Door de bomen zie je het bos niet, zo kun je een club niet besturen, dan kan ik ook niet werken. Wat Boekhoorn gaat doen? Ten eerste die structuur eenvoudiger maken, daar is hij bij betrokken. Uiteindelijk gaan we langzaam proberen om de club een financieel stabiel fundament te geven."

De hulp van Boekhoorn is dus welkom. Van Schaik is echter minder blij met het feit dat het nieuws zaterdag al uitlekte, één dag voor de cruciale promotiewedstrijd tegen NAC Breda. "Ik denk dat het alleen maar kan afleiden. Dat merk je wel: de hele dag is het in Nijmegen en omstreken daarover gegaan. Ik heb de spelers daar niet over gesproken, maar die krijgen ook alles mee", aldus Van Schaik. "We hebben natuurlijk niet afgesproken dat we dat een dag voor de wedstrijd naar buiten zouden brengen..."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws