ED: begeerde Paal kan naar Frankrijk, miljoen voor PEC en ton voor PSV lonkt

ED: begeerde Paal kan naar Frankrijk, miljoen voor PEC en ton voor PSV lonkt

27-05-2021 19:39
39

Kenneth Paal is hard op weg om de Eredivisie achter zich te laten, meldt het Eindhovens Dagblad: de linksback gaat PEC Zwolle naar verwachting verruilen voor de Franse Ligue 1. Voor PSV lonkt bovendien een volgende meevaller op de transfermarkt.

Paal doorliep de jeugdopleiding in Eindhoven en kwam in het seizoen 2017/2018 tot zes officiële optredens namens de hoofdmacht. Tijdens de voorbije drie Eredivisie-seizoenen droeg hij het shirt van PEC Zwolle, waar hij nog één jaar onder contract staat. PEC staat open voor een uitgaande transfer en lijkt een behoorlijke transfersom te kunnen incasseren. Volgens het ED zijn onder meer Girondins de Bordeaux en Saint-Étienne geïnteresseerd en ligt de vraagprijs rond 1,25 miljoen euro.

Ook PSV kan een graantje meepikken als het inderdaad van een transferkomt. De Eindhovenaren hebben recht op een doorverkooppercentage, als gevolg van de in 2018 beklonken deal met PEC: het zou om een bedrag van één ton gaan. Voor PSV zou het de tweede meevaller in korte tijd zijn. Ook de transfer van jeugdexponent Jordy de Wijs van Hull City naar Queens Park Rangers bracht extra geld in het laatje.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie