Haaland heeft boodschap voor Europese topclubs: 'Nog een paar fijne jaren'

28 mei 2021 om 21:32

Erling Haaland verwacht Borussia Dortmund deze zomer trouw te blijven. De Noorse topschutter lijkt een transfer naar een Europese topclub voorlopig uit zijn hoofd te hebben gezet.

Haaland werd al in verband gebracht met clubs als FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Chelsea en Manchester City, maar de coronacrisis treft ook de Europese elite hard. De twintigjarige aanvaller zou het geen probleem vinden om bij Dortmund te blijven. "Ik heb nog een contract voor een paar fijne jaren en dat respecteer ik", zegt hij tegen ViaPlay.

Het spreekt in het voordeel van Die Schwarzgelben dat op de valreep een Champions League-ticket werd veroverd in de Bundesliga. "Ik heb al vaker gezegd dat ik groot fan ben van de Champions League", vertelt Haaland. "Het was een opluchting dat we ons plaatsten. Dat was heel belangrijk."

Haaland heeft momenteel een contract tot medio 2024 bij Die Schwarzgelben. Volgend jaar zou echter een clausule in werking treden, waardoor hij voor slechts 75 miljoen euro is op te halen.