Verweij: 'Ajax is in de markt voor Bergwijn en hoopt op 10 miljoen voor Traoré'

Verweij: 'Ajax is in de markt voor Bergwijn en hoopt op 10 miljoen voor Traoré'

28-05-2021 21:49
242

Ajax wil werk maken van een transfer van Steven Bergwijn, maar het is de vraag of Tottenham Hotspur hem wil laten gaan. Dat vertelt De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij in de voetbalpodcast van de krant.

Collega Valentijn Driessen meldde al dat Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis openstaat voor Ajax, maar dat de Nederlandse kampioen meer ziet in de komst van Bergwijn. Volgens Verweij is de voormalig PSV'er daadwerkelijk een optie in Amsterdam.

"Ajax is wel in de markt voor Bergwijn, alleen ik denk dat hij heel erg duur is. Áls hij al weg mag bij Spurs", vertelt Verweij. "Misschien dat Ajax uiteindelijk wel bij een goedkoper alternatief terechtkomt, maar ze zullen zeker proberen Bergwijn te halen."

"Ik heb gehoord dat hij met stip op één staat om te halen als aanvaller", zo voegt Driessen daaraan toe. "Ajax denkt hem voor 15 miljoen euro op te kunnen halen, maar de vraagprijs zal minimaal 25 miljoen zijn." De Premier League-topclub betaalde in januari 2020 nog 30 miljoen euro aan PSV voor de twaalfvoudig Oranje-international.

Lassina Traoré
Bovendien zal Ajax eerst iemand als David Neres moeten verkopen. "Dat zal een voorwaarde zijn", beaamt Verweij. "En Ajax is ook bezig om Traoré te verkopen. Lokomotiv Moskou heeft zich officieel gemeld en Atalanta ook. Die clubs heeft hij in de wachtkamer gezet, omdat er meerdere clubs zijn. Ajax hoopt een bedrag van boven de tien miljoen euro voor hem te ontvangen, eventueel met bonussen. Zeker als er Engelse kapers op de kust komen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie