'43-jarige Buffon kan bij Parma na 26 jaar (!) terugkeren op het oude nest'

'43-jarige Buffon kan bij Parma na 26 jaar (!) terugkeren op het oude nest'

29-05-2021 07:30 Laatste update: 10:05
24

Het gedegradeerde Parma hoopt volgend seizoen te beschikken over de 43-jarige doelman Gianluigi Buffon. De Italiaanse club loert op een stunt op de transfermarkt en wil de zeer ervaren sluitpost, die deze maand afscheid nam van Juventus, op korte termijn toevoegen aan de selectie.

Of Buffon zelf open staat voor een terugkeer naar de club waar hij in 1995 (!) zijn actieve loopbaan begon, is niet bekend. Wel heeft Parma serieuze plannen om Buffon aan te trekken voor volgend seizoen, weet Sky Sport Italia. Parma degradeerde dit seizoen als hekkensluiter uit de Serie A en speelt daardoor volgend jaar in de Serie B. Met Buffon onder de lat hoopt Parma snel weer terug te keren naar het hoogste niveau in Italië.

Wedden

Meer odds

Buffon won deze maand met Juventus de Coppa Italia en nam daarmee afscheid van 'zijn' Juve. Op 43-jarige leeftijd denkt Buffon echter nog altijd niet aan stoppen. De Italiaanse sluitpost heeft al vaker later weten dat hij in Italië enkel en alleen voor Juventus en Parma wil spelen. In dat opzicht is er zeker wat mogelijk voor het gedegradeerde Parma. Er is overigens meer interesse vuur Buffon. Ook het Griekse Olympiakos Piraeus en twee teams uit de Braziliaanse competitie azen op de handtekening van de 176-voudig Italiaans international.