Köln poetst nederlaag overtuigend weg en speelt ook volgend seizoen in Bundesliga

29-05-2021 19:49 Laatste update: 19:51
40

Holstein Kiel begon met een 0-1 overwinning op zak aan de thuiswedstrijd tegen FC Köln, maar promotie naar de Bundesliga heeft er eigenlijk geen moment ingezeten voor de ploeg uit de Tweede Bundesliga. Na iets minder dan een kwartier spelen stond het al 1-3 voor Köln, dat uiteindelijk met 1-5 won.

De beginfase van de wedstrijd was een groot spektakel. Köln kwam al na drie minuten op 0-1 via aanvoerder Jonas Hector. Hij kopte een goede voorzet van Ondrej Duda achter Kiel-keeper Ioannis Gelios en bezorgde zijn ploeg daarmee een droomstart. Een minuut later kreeg Köln echter alweer het deksel op de neus. Jae-Sung Lee lette goed op in het strafschopgebied van de uitploeg en kopte de gelijkmaker tegen de touwen.

Het zorgde voor grote vreugde op de tribunes, waar de Kiel-supporters stiekem hoopten op promotie naar de Bundesliga. De tweede uitgoal van Köln volgde echter in de zesde minuut. Sebastian Andersson werkte de bal achter Gelios, na goed voorbereidend werk van Florian Kainz. Dit leek meteen de nekslag voor Kiel, dat nog binnen het kwartier op een 1-3 achterstand kwam. Andersson maakte zijn tweede van de middag.

De storm ging vervolgens wat liggen. Mocht Köln de wedstrijd nog niet definitief beslist hebben met de 1-3 tussenstand, dan zorgde Rafael Czichos daar met de 1-4 vlak voor de rust wél voor.

Köln was twee maten te groot voor Kiel en kreeg in de tweede helft voldoende kansen om een monsterscore te produceren, maar dat liet het na. Het slotakkoord was voor Ellyes Skhiri, die ongeveer zes minuten tijd zorgde voor de 1-5. Door deze ruime overwinning is Köln ook volgend seizoen actief in de Bundesliga.