Ook AS heeft Luuk de Jong-nieuws: beweging rond 'transferible' spits verwacht

Ook AS heeft Luuk de Jong-nieuws: beweging rond 'transferible' spits verwacht

29-05-2021 20:54
66

Het Spaanse AS heeft de transfergeruchten rondom Luuk de Jong aangewakkerd. Deze week werd duidelijk dat PSV de publiekslieveling graag terug naar Eindhoven wil halen: volgens AS is de spits van Sevilla 'transferible'.

De Jong groeide in zijn eerste seizoen bij Sevilla uit tot Europa League-held, maar heeft minder succesvol tweede seizoen achter de rug: collega Youssef En-Nesyri won de concurrentiestrijd en stal de show met 24 treffers in alle competities, terwijl De Jong op negen bleef steken. AS weet van de belangstelling van PSV af en verwacht dan ook beweging rondom de 35-voudig Oranje-international.

Sevilla gaat En-Nesyri mogelijk kwijtraken, maar is ook bezig met een nieuwe spits: de Iraniër Sardar Azmoun, die momenteel actief is voor Zenit Sint-Petersburg. Het is dus goed mogelijk dat De Jong ook komend seizoen tweede viool moet spelen in Andalusië. Of hij openstaat voor een comeback in Eindhoven, zal nog moeten blijken. Volgens het Eindhovens Dagblad is dat pas een optie als hij per se weg moet bij Sevilla.