AS-geruchten: zestal kan weg, Atlético wil Alba, Coutinho aangeboden bij Liverpool

AS-geruchten: zestal kan weg, Atlético wil Alba, Coutinho aangeboden bij Liverpool

Gepubliceerd: zondag 30 mei 2021 om 23:58zo 30-05-2021 om 23:58

FC Barcelona zou komende zomer een ingrijpende renovatie tegemoet kunnen gaan, bericht AS. De Spaanse sportkrant bespreekt de toekomst van meubelstukken Jordi Alba, Sergio Busquets en Sergi Roberto én die van Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé en recordaankoop Philippe Coutinho.

Sergi Roberto en Dembélé zijn aan hun laatste contractjaar begonnen. De oudgediende kan alleen bij zijn financieel geplaagde club blijven als hij akkoord gaat met salarisvermindering. Zo niet, dan kan hij kiezen voor een transfer: volgens AS is er met name belangstelling vanuit Frankrijk. De toekomst van Dembélé zou juist in de Engelse Premier League kunnen liggen. De vleugelaanvaller kwam in 2017 voor ruim honderd miljoen euro, maar kon die transfersom nooit waarmaken en zou alleen deze zomer nog geld op kunnen leveren.

Griezmann wordt gelinkt aan Paris Saint-Germain en Busquets aan Bayern München, mochten de twee deze zomer kiezen voor een transfer. De bespiegelingen over Alba en Coutinho zijn echter het meest opzienbarend. De linksback zou bij Atlético Madrid herenigd kunnen worden met Luis Suárez: volgens AS – dat zich beroept op bronnen dichtbij Barça – heeft Alba al een aanbod van de kersverse Primera División in beraad. Coutinho zou door Barça zelf aangeboden zijn bij zijn oude club Liverpool. The Reds verkochten Coutinho in 2018 voor 135 miljoen euro aan Barcelona, maar hebben die transfersom nog altijd niet in zijn geheel binnen: naar verluidt is Barça nu bereid om de Braziliaan voor 'slechts' vijftig miljoen euro retour te sturen.

Hoe Barcelona er na de zomer uitziet, is nog maar zeer de vraag. Ronald Koeman weet nog niet of hij ook komend seizoen trainer is. Vedette Lionel Messi is bovendien per 30 juni transfervrij en heeft nog geen beslissing over zijn aflopende contract genomen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws