'Barcelona houdt uitverkoop: tien spelers mogen weg, gesprekken met legendes'

'Barcelona houdt uitverkoop: tien spelers mogen weg, gesprekken met legendes'

19-05-2021 14:31 Laatste update: 20-05-2021 09:24
74

Komende zomer staat bij FC Barcelona in het teken van een grote schoonmaak. Clubpresident Joan Laporta wil aan een nieuwe selectie gaan bouwen en dat houdt in dat maar liefst tien spelers mogen vertrekken.

De Catalanen willen weer zilverwerk gaan winnen en om dat te bereiken moet er een selectie komen die weer mee kan strijden om de titel en de Champions League. Tien spelers moeten daarvoor wijken: Sport schrijft dat Neto, Samuel Umtiti, Junior Firpo, Miralem Pjanic, Riqui Puig, Philippe Coutinho, Matheus Fernandes, Antoine Griezmann, Martin Braithwaite en Ousmane Dembélé allen weg mogen.

Wedden

Meer odds

Er is ook een achttal spelers geïdentificeerd die 'onaantastbaar' zijn en absoluut niet weg mogen. Dat gaat om Marc-André Ter Stegen, Óscar Mingueza, Ronald Araújo, Pedri, Ansu Fati, Ilaix Moriba, Lionel Messi en Frenkie de Jong. De middenvelder uit Arkel wordt een belangrijke rol toegeschreven in het 'nieuwe' Barcelona. Over de rol van Sergiño Dest wordt met geen woord gerept.

Tenslotte zijn er nog de oudgedienden die hun opleiding genoten op La Masia. Met Gerard Piqué, Sergio Busquets, Jordi Alba en Sergi Roberto zal gesproken gaan worden over vermindering van hun salaris. De clubleiding heeft alle respect voor hun bewezen diensten in het verleden en wil ze wel behouden, maar als ze niet akkoord gaan met salarisvermindering zullen ook zij op de transferlijst worden gezet.

Of trainer Ronald Koeman mag blijven, wordt volgende week duidelijk. Laporta gaf dinsdagavond na een gala-avond in de Catalaanse hoofdstad te kennen dat er dan knopen worden doorgehakt en ook de toekomst van de Nederlander zal worden besproken.