'Amerikaanse bank gaat 500 miljoen in Barça pompen om club uit schulden te helpen'

'Amerikaanse bank gaat 500 miljoen in Barça pompen om club uit schulden te helpen'

Gepubliceerd: dinsdag 18 mei 2021 om 18:37di 18-05-2021 om 18:37

President Joan Laporta heeft ervoor gezorgd dat FC Barcelona een kapitaalinjectie tegemoet kan zien. Naar verluidt krijgt de Catalaanse club in totaal vijfhonderd miljoen euro, waarvan honderd miljoen meteen gebruikt gaat worden om de achterstallige salarisbetalingen te laten verdwijnen.

Dat meldt de internationale tak van ESPN dinsdagmiddag. Een Amerikaanse investeringsbank zal de grote bedragen in Barcelona gaan pompen. Met het geld kan de club een deel van haar hoge schuld ongedaan gaan maken. Mede door de coronapandemie, is die namelijk opgelopen tot bijna 1,2 miljard euro.

Twintig procent van het bedrag, zal dus meteen overgemaakt worden naar de selectie. Barça betaalt namelijk niet meer het volle salaris aan haar spelers, wat ook komt door de financiële verliezen die corona met zich meebrengt.

Aanvankelijk wilde Barça zich via de Super League verzekeren van een kapitaalinjectie. Doordat er een streep door die plannen is gezet, moest de huidige nummer drie van LaLiga op zoek naar een andere oplossing om uit de schulden te kunnen komen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws