Van de Looi: 'Buiten Ajax draait hij bij alle Nederlandse clubs moeiteloos mee'

Van de Looi: 'Buiten Ajax draait hij bij alle Nederlandse clubs moeiteloos mee'

Gepubliceerd: maandag 31 mei 2021 om 08:30ma 31-05-2021 om 08:30

Erwin van de Looi is zeer te spreken over Brian Brobbey en Ferdi Kadioglu. De aanvallers van respectievelijk Ajax en Fenerbahçe hebben de bondscoach van Jong Oranje verrast.

Van de Looi noemt Brobbey 'een geweldige jongen'. "Soms vorm je onbewust een oordeel over een speler", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Toen ik hem vertelde dat hij meeging naar het EK, zei hij: 'Mooi trainer, ik heb er echt zin in.' Ik zag ook een supersub in hem. 'Geen probleem. Ik ga voor meer en als je me nodig hebt, ben ik er.' En precies zo was hij. Brian trainde hard en zeurde niet. Hij heeft me echt verrast."

Ook Kadioglu staat er in de aanloop naar de kwartfinale tegen Jong Frankrijk goed op bij Van de Looi. "Die leek gezien toen Phillip Cocu bij Fenerbahçe vertrok, maar stond ook daarna in de basis. Alleen haalde die club daarna nog even ene Mesut Özil op", knipoogt de bondscoach. "Tijdens al onze trainingen in Hongarije had Ferdi de hoogste waarde. Hij pikt dingen snel op en zou - op Ajax na misschien - volgens mij bij alle Nederlandse clubs moeiteloos meedraaien."

Jong Oranje trapt maandag om 18.00 uur af tegen Jong Frankrijk. Inzet is een plek in de halve finale van het EK.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws