PSV heeft opnieuw beet: Oostenrijkse EK-afvaller vergezelt Drommel en Ramalho

1 juni 2021 om 10:00
Laatste update: 1 juni 2021 om 10:07

PSV heeft na Joël Drommel en André Ramalho zijn derde aanwinst voor het seizoen 2021/2022 binnen. Phillipp Mwene komt transfervrij over van FSV Mainz 05.

De Oostenrijkse verdediger, net buiten de definitieve EK-selectie gevallen en dus geen tegenstander van Oranje, kan zowel links als rechts achterin spelen: hij lijkt de back-up voor Jordan Teze (rechtsback) en Philipp Max (linksback) te worden. PSV heeft hem tot medio 2024 gecontracteerd.

Mwene speelde naast Mainz voor VfB Stuttgart en FC Kaiserslautern en kwam afgelopen seizoen tot twintig optredens in de Bundesliga. "De eerste indruk die ik van PSV heb gekregen is enorm goed", laat de derde zomerversterking in Eindhoven weten op de clubsite.

"Het stadion en de trainingsfaciliteiten zien er fantastisch uit. PSV is een grote club, die veel prijzen heeft gewonnen en ieder jaar strijdt om de titel. Naar die uitdaging was ik op zoek. Op het veld zal ik alles geven. Ik ben multifunctioneel en speel waar de coach denkt me het best te kunnen gebruiken. Ik kijk ernaar uit om onderdeel te zijn van deze club."

Naar alle waarschijnlijkheid zal Mwene niet de laatste PSV-aanwinst worden. De Eindhovenaren jagen ook op oude bekenden Davy Pröpper, Marco van Ginkel en Luuk de Jong.