'Cruijff zorgt voor inspiratie: Laporta overweegt contractverlenging van Koeman'

'Cruijff zorgt voor inspiratie: Laporta overweegt contractverlenging van Koeman'

01-06-2021 12:50
53

De toekomst van Ronald Koeman ligt mogelijk toch bij FC Barcelona. De vijftien dagen die voorzitter Joan Laporta had gevraagd om de positie van de Nederlander te evalueren zijn bijna voorbij. Dat kan zomaar uitmonden in een nieuw prestatiecontract.

Dat meldt althans Diario Sport dinsdag. Het kamp Koeman en Laporta gingen vorige week nog bijna rollend over straat, nadat de preses had 'gelogen' over de ziekenhuisopname van de voormalig bondscoach van Oranje. Tijdens de presentatie van Sergio Agüero liet Laporta zich maandag echter al ontvallen dat Barça het 'contract van Koeman wil respecteren'.

Volgens de Catalaanse sportkrant is het steeds aannemelijker dat Koeman ook komend seizoen op de bank zit in Camp Nou. Sterker nog, zelfs een contractverlenging is een mogelijkheid. Wel moet de Nederlander dan een offer brengen: hij zou akkoord moeten gaan met een relatief laag salaris, waarna hij zijn inkomen kan aanvullen met bonussen bij het winnen van prijzen. Om nog een jaar langer door te gaan, moet hij bovendien wel aan de doelstellingen voldoen.

Zo'n prestatiecontract was in de tijd van Johan Cruijff heel gewoon bij Barcelona, benadrukt Sport. Op die manier zou de Spaanse grootmacht bovendien de salarislast kunnen verminderen. Koeman zou bereid zijn om in te stemmen met het voorstel. Zijn huidige verbintenis loopt medio 2022 af.