Onana had sowieso vriendelijk bedankt voor kampioensfeest Ajax: Het zou gek zijn

Onana had sowieso vriendelijk bedankt voor kampioensfeest Ajax: "Het zou gek zijn"

01-06-2021 16:15
58

Ajax heeft een maand geleden hemel en aarde bewogen om Andre Onana te betrekken bij het kampioensfeest. Maar of er nu toestemming was gekomen of niet, de Kameroense doelman had sowieso vriendelijk bedankt.

Voorafgaand aan de kampioenswedstrijd tegen FC Emmen probeerde Ajax om Onana bij de festiviteiten te betrekken. Dat ging echter niet door, vanwege zijn dopingschorsing. Als het wel had gemogen, was Onana er hoe dan ook niet bij geweest.

"Het zou gek zijn om feestend tussen de medespelers te staan terwijl het verdriet overheerst", laat de geschorste doelman via zijn management weten aan de NOS. "En het zou niet goed zijn voor de zaak. Onana wil geen enkel risico lopen en heeft al die maanden extra voorzichtig gedaan om zo zijn kans op strafvermindering te vergroten."

Woensdag wordt de dopingzaak van Onana behandeld door het internationaal sporttribunaal CAS. De 25-jarige doelman werd in februari voor twaalf maanden geschorst, nadat hij in oktober 2020 was betrapt op furosemide. Omdat hij de plaspillen van zijn vrouw onopzettelijk gebruikte, ontliep hij de zwaarste straf.