Real Madrid en Everton bevestigen: Ancelotti keert terug in Bernabéu

Real Madrid en Everton bevestigen: Ancelotti keert terug in Bernabéu

01-06-2021 19:03 Laatste update: 21:48
67

Het is officieel: Carlo Ancelotti is de nieuwe trainer van Real Madrid. Hij volgt Zinedine Zidane op in het Estadio Santiago Bernabéu. Het betekent een terugkeer op het oude nest voor de Italiaanse manager.

De 61-jarige Ancelotti komt over van Everton en begint aan zijn tweede termijn als Real-trainer. De Italiaan had nog een contract tot de zomer van 2024 bij Everton, maar die is afgekocht door De Koninklijke. Ancelotti stond tussen 2013 en 2015 ook al voor de groep in Madrid en kende de nodige successen. Hij zorgde ervoor dat Real La Décima kon pakken, de tiende Champions League-titel.

Het tweede seizoen van Ancelotti bij Real verliep minder. Dat had niet te maken met de prestaties van De Koninklijke, maar vooral met het spel van concurrent FC Barcelona. Real pakte 92 punten, maar Barcelona wist er nóg meer te behalen en veroverde daarmee de La Liga-titel. Real pakte dat seizoen geen prijs en Ancelotti kon zijn biezen pakken.

Inmiddels is het speculeren over de opvolger van Ancelotti bij Everton begonnen. Marcel Brands is op zoek naar een vervanger en zou zijn oog hebben laten vallen op Nuno Espirito Santo, die na het afgelopen seizoen vertrok bij Wolverhampton Wanderers. Ook Steven Gerrard wordt in het geruchtencircuit aan The Toffees gelinkt. Het zou een pikante overstap zijn, gezien zijn Liverpool-achtergrond.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie