De Mos: 'Hij wordt dé verrassing bij Oranje. Ongelooflijk, in potentie wereldtop'

De Mos: 'Hij wordt dé verrassing bij Oranje. Ongelooflijk, in potentie wereldtop'

Gepubliceerd: woensdag 2 juni 2021 om 11:36wo 02-06-2021 om 11:36

Laatste update: woensdag 2 juni 2021 om 13:00wo 02-06-2021 om 13:00

Ryan Gravenberch wordt tijdens het EK dé verrassing bij het Nederlands elftal. Dat verwacht Aad de Mos, die torenhoge verwachtingen heeft van de achttienjarige middenvelder en pleit voor een basisplaats op het Oranje-middenveld.

"Je kunt niet meer om Gravenberch heen", begint De Mos in gesprek met Sport/Voetbalmagazine. "Hij wordt dé verrassing bij Oranje. Die jongen is een lust voor het oog wanneer je een liefhebber bent van voetbal. Dat is een antilope, met een coördinatie en een gevóél... dat is ongelooflijk. Ik denk dat hij een openbaring gaat worden. Met De Jong en Wijnaldum aan zijn zijde... Laten we wel wezen: dat gaat een dynamisch supermiddenveld zijn."

De oud-trainer van onder meer Ajax en PSV verkiest Gravenberch ook door de combinatie met Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum boven Marten de Roon. "Wijnaldum is de meest gelouterde, De Jong heeft er nu twee jaar Barcelona op zitten en Gravenberch pikt dat van nature op; die heeft al ongelooflijk veel geleerd van dat eerste jaar bij Ajax en die ontwikkeling is zo natuurlijk bij hem ... dat zie je alleen bij de absolute topspelers. In potentie is hij wereldtop."

Een basisplek voor Gravenberch zou bovendien goed nieuws zijn voor De Jong, betoogt De Mos. "Op het EK bestaat de kans dat de tegenpartij een mannetje op hem gaat zetten. Daarom is het zo fijn dat je naast hem Gravenberch en Wijnaldum zou hebben, dan hoeft De Jong maar zijn man mee te trekken waardoor die twee anderen de bal op kunnen halen. Zij zijn alle drie zó allround. Ze kunnen opbouwen, een pass geven, bijsluiten én ze hebben scorend vermogen. Frank de Boer heeft goud in handen; dit is een droom van een middenveld en dat is het allerbelangrijkste van voetbal."

De ideale opstelling van Oranje, volgens Aad de Mos (4-3-3): Stekelenburg; Dumfries, De Ligt, De Vrij, Wijndal; De Jong, Wijnaldum, Gravenberch; Berghuis, Weghorst, Memphis.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws