''Divorcio total' Ramos en Real Madrid begon met woordenwisseling na Ajax-thuis'

''Divorcio total' Ramos en Real Madrid begon met woordenwisseling na Ajax-thuis'

Gepubliceerd: donderdag 3 juni 2021 om 08:42do 03-06-2021 om 08:42

Boegbeeld Sergio Ramos staat op het punt om Real Madrid na liefst zestien jaar te verlaten. De recordinternational van Spanje is begonnen aan zijn laatste contractmaand en niets wijst erop dat hij nog bij gaat tekenen: AS spreekt van een 'divorcio total', nadat de eerste scheurtjes in het huwelijk zich enige tijd geleden al aandienden.

Ramos tekende zijn huidige topcontract in 2015, toen het Manchester United van Louis van Gaal naar hem hengelde. Voorzitter Florentino Pérez had net de populaire Iker Casillas laten gaan en wilde niet nóg een cultuurbewaker kwijtraken. Ramos kon voor zes jaar bijtekenen en ging twaalf miljoen euro netto per jaar verdienen.

In de jaren die volgden, kwamen Ramos en Pérez echter een paar keer in conflict. Nadat Real Madrid in 2019 een historische 1-4 nederlaag tegen Ajax had geleden, kwam het in de kleedkamer tot een woordenwisseling tussen beiden. Een paar maanden later schermde Ramos met een aanbod vanuit China, maar Pérez wilde hem niet laten vertrekken. De publieke opinie keerde zich vervolgens tegen de verdediger, die zich genoodzaakt zag om een persconferentie in te lassen en zijn kant van het verhaal te vertellen.

De inmiddels 35-jarige verdediger kan nu alleen nog door bij Real Madrid als hij genoegen neemt met een salarisvermindering van tien procent, schrijft AS. Het heeft er echter alle schijn van dat het huwelijk aan het einde van de maand gaat stranden. Real Madrid heeft met David Alaba al een nieuwe verdediger gehaald en Ramos was niet betrokken bij de promotie van het thuisshirt voor komend seizoen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws