Cambuur blijft op één nieuwe speler staan, maar heeft wéér nieuws: 'Foeke blieft'

Cambuur blijft op één nieuwe speler staan, maar heeft wéér nieuws: 'Foeke blieft'

03-06-2021 15:15
43

SC Cambuur gaat met dezelfde beleidsbepalers de Eredivisie in. In navolging van hoofdtrainer Henk de Jong en zijn assistenten heeft ook technisch manager Foeke Booy zijn contract bij de regerend Keuken Kampioen Divisie-kampioen verlengd.

De oud-trainer van onder meer FC Utrecht, Sparta en Go Ahead Eagles is sinds 2018 in functie en blijft de club uit zijn geboortestad ook de komende twee seizoenen trouw. "Het zijn sinds mijn terugkeer bij de club bijzondere jaren geweest met diepe dalen, maar gelukkig vooral ook hele hoge pieken", doelt hij in gesprek met de clubsite op de misgelopen Eredivisie-promotie, de alsnog behaalde titel én de soap rondom het nieuw te bouwen stadion. "Dat hebben we als team gedaan en met die goede groep mensen wil ik heel graag doorbouwen richting de Eredivisie en het nieuwe stadion."

Onlangs werd al duidelijk dat Cambuur met De Jong en diens assistenten Pascal Bosschaart, Martijn Barto en Peter van der Vlag de Eredivisie in gaat. Marco Tol (FC Volendam) is tot dusver de enige nieuwe speler. Ragnar Oratmangoen is juist naar mede-promovendus Go Ahead Eagles vertrokken, net als Joris Kramer (vorig seizoen gehuurd van AZ). Ook doelpuntenkanon Robert Mühren keert niet terug in Leeuwarden: de Volendammer werd twee seizoenen op rij gehuurd van Zulte-Waregem, maar gaat komend seizoen in zijn geboortedorp spelen.