Ten Hag liet Martínez even links liggen, maar prijst Argentijn: 'Tóch wist ik het'

Ten Hag liet Martínez even links liggen, maar prijst Argentijn: 'Tóch wist ik het'

03-06-2021 15:28
47

Lisandro Martínez heeft zich in twee jaar tijd opgewerkt tot publiekslieveling van Ajax, maar viel aan het begin van het vorige seizoen buiten de boot. Trainer Erik ten Hag had toen in zijn elftal geen plek voor de Argentijn, maar twijfelde er niet aan dat hij zich terug zou knokken.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars onthulde onlangs al dat Ten Hag de reserverol van Martínez heeft moeten 'managen', omdat de Argentijn zich er niet zonder slag of stoot bij neerlegde. "Tóch wist ik dat Licha een belangrijke schakel voor ons succes zou worden", verklaart Ten Hag in gesprek met Ajax Life Magazine. "Ik besefte: ergens gaat het elftal zich zo vormen dat hij erin komt, maar ik wist niet precies wanneer."

Dat was in de eerste maanden van het seizoen nog niet het geval: Ten Hag had centraal achterin, links achterin én op het middenveld betere opties. "Ik begon met Daley Blind als beste centrale verdediger met de beste inspeelpass. Wie is onze beste linksback? Nico Tagliafico. En op het middenveld wilden we dynamischer gaan spelen met Ryan Gravenberch."

In de loop van het seizoen zocht Ten Hag echter naar 'dynamiek' achterin en kwam er alsnog een plekje vrij voor Martínez. De trainer drukte zijn bankzitters op het hart om altijd positief te blijven denken, aan de hand van een Duitse wijsheid. "Die Sonne ist immer da. De zon schijnt altijd. Er zijn natuurlijk veel dagen dat je hem niet ziet, maar hij is er wel", aldus Ten Hag, die Martínez en ook Edson Álvarez prijst om hun reacties. "Zij hadden ook heus wel hun slechte dagen, maar op het moment dat hun kans kwam, hebben ze die gepakt. Dat soort karakters moet je in je selectie hebben."