Overmars over 'managen' van Ten Hag: 'Ging niet zonder slag of stoot bij Martínez'

Overmars over 'managen' van Ten Hag: 'Ging niet zonder slag of stoot bij Martínez'

Gepubliceerd: donderdag 6 mei 2021 om 07:23do 06-05-2021 om 07:23

Marc Overmars blijft ook komend seizoen samenwerken met Erik ten Hag bij Ajax. De hoofdtrainer verlengde vlak voor de kampioenswedstrijd tegen FC Emmen zijn contract en krijgt de complimenten voor zijn werk.

De directeur spelersbeleid vindt dat Ten Hag de harmonie in de selectie uitstekend bewaard heeft. "Dat is heel goed gemanaged door Erik", vertelt hij in de kampioensspecial van Voetbal International. Overmars noemt Lisandro Martínez als voorbeeld: de Argentijn was vorig seizoen vaste waarde, maar raakte opeens uit beeld. "Nou, ik kan je zeggen: dat ging echt niet zonder slag of stoot. Dat is een ouderwetse, die gaat dan gewoon flink tekeer op de training. Maar hij knokte zich terug", aldus Overmars. "Dat is eigenlijk precies wat je wil zien bij de spelers die buiten de basiself vallen."

Sinds de entree van Ten Hag zijn er ook veel spelers uit de eigen jeugd doorgebroken. Dit seizoen groeiden Devyne Rensch en Jurriën Timber uit tot de grote revelaties. "Geef in de voorbereiding vijf talenten de kans, en er zal er altijd eentje verrassen", stipt Overmars aan. "Daar is Erik ook goed in. En kan je nagaan hoeveel kritiek er ook op hem is geweest dat talenten geen kansen zouden krijgen. Nou, ik weet niet hoeveel jonge spelers al de kans hebben gehad, en zijn doorgebroken. Daar denkt Erik ook altijd in mee."

Overmars en Ten Hag gaan nu hun vierde volledige seizoen in met elkaar: de directie is blij met de stabiliteit op de belangrijkste posities binnen de club. "Er gaat weer een moment komen met tegenwind. Dan komt er kritiek op mij, op Edwin van der Sar, op Erik ten Hag. Zo werkt dat. Maar de laatste vier à vijf jaar moeten we concluderen dat het beter is geworden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Stelling: Ten Hag is Ajax' beste trainer van de laatste tien jaar

Eens
86%
Oneens
14%
(2467 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws