Dramatisch begin kost Jong Oranje de kop tegen Jong Duitsland

Dramatisch begin kost Jong Oranje de kop tegen Jong Duitsland

03-06-2021 22:51
212

Het EK zit erop voor Jong Oranje. Een dramatisch begin van de halve finale kost de ploeg van Erwin van de Looi de kop tegen Jong Duitsland: 1-2. Jong Oranje bleek niet in staat om de schade te herstellen.

Jong Oranje barstte van het vertrouwen na de sensationele last-minute overwinning op Jong Frankrijk van afgelopen maandag. Van de Looi besloot dan ook niets te wijzigen en koos voor dezelfde elf spelers. Ook bij Jong Duitsland, dat in de kwartfinale Jong Denemarken na strafschoppen uitschakelde, speelden vrijwel dezelfde spelers.

Jong Oranje startte werkelijk dramatisch aan de halve finale. De eerste de beste aanval van de Duitsers was meteen raak. Al na 29 seconden kon Bayer Leverkusen-talent Florian Wirtz van dichtbij binnentikken na een flitsende aanval over links. En een kleine acht minuten later sloeg Jong Duitsland andermaal toe. Slechte organisatie achterin bij Jong Oranje gaf Wirtz de gelegenheid om vanaf een meter of vijftien Justin Bijlow te passeren: 0-2.

Jong Oranje werd volledig overrompeld door de Duitsers en bleek niet in staat om fatsoenlijk tegengas te bieden. Daar was Jong Duitsland simpelweg te scherp voor. Of anders gezegd, Jong Oranje was te slap.

Mergim Berisha schoot namens Jong Duitsland een vrije trap op de lat en bespaarde Jong Oranje de nekslag. Even leek het de goede kant op te gaan voor de ploeg van Van de Looi, maar de eerste kans werd om zeep geholpen door Justin Kluivert. Bijlow hield zijn ploeg daarna meerdere malen op de been en voorkwam erger.

Ook na rust bleven kansen uit voor Jong Oranje. Maar nadat Jong Duitsland via Berisha in tien seconden tijd twee keer de paal raakte, ontstond er toch weer hoop toen Perr Schuurs uit het niets de aansluitingstreffer maakte. Met het inbrengen van Javairo Dilrosun probeerde Van de Looi vervolgens een alles-of-niets te forceren. Het inbrengen van Dilrosun leek z'n vruchten af te werpen, maar de 2-2 van Myron Boadu na 85 minuten werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Van een slotoffensief was nooit echt sprake. Jong Duitsland hield eenvoudig stand en gaat voor de derde keer op rij naar de EK-finale.