'PSV laat oog vallen op kampioen van Sporting en hoort vraagprijs: 20 miljoen'

'PSV laat oog vallen op kampioen van Sporting en hoort vraagprijs: 20 miljoen'

04-06-2021 12:04
195

PSV heeft het oog laten vallen op Jovane Cabral, meldt de Portugese krant Record vrijdag. De 22-jarige vleugelaanvaller werd afgelopen seizoen kampioen met Sporting Portugal en moet de hoofdprijs kosten.

PSV heeft volgens Record interesse in Cabral, maar een akkoord met Sporting Portugal lijkt ver weg: de kersverse kampioen uit Lissabon wil 20 miljoen euro zien voor de international van Kaapverdië. PSV wil en kan dat naar alle waarschijnlijkheid niet ophoesten.

Cabral ligt bij Sporting vast tot medio 2023. In zijn contract staat een minimale afkoopsom van 60 miljoen euro. Als het aan Sporting-trainer Rúben Amorim ligt, blijft de snelle aanvaller nog jaren verbonden aan de Portugese kampioen.

Cabral tekende afgelopen seizoen voor vijf goals en vier assists in 24 competitiewedstrijden. Een vaste waarde was hij niet: achttien keer kwam hij als invaller binnen de lijnen. Vorig seizoen stond de aanvaller nog in de belangstelling van Fulham, Southampton en West Ham United, maar de stap naar de Premier League bleef uit.