Breaking news

PSV weet weer niet te winnen van Heerenveen: Ajax winnaar van het weekend

Stevens juicht PSV-transfer toe: 'Niet groot, maar hij staat zijn mannetje'

Stevens juicht PSV-transfer toe: 'Niet groot, maar hij staat zijn mannetje'

Gepubliceerd: vrijdag 4 juni 2021 om 19:25vr 04-06-2021 om 19:25

Huub Stevens juicht de komst van Phillipp Mwene naar PSV toe. De Limburger had de 27-jarige Oostenrijker in zijn periode bij VfB Stuttgart onder zijn hoede en prijst zijn veelzijdigheid.

"Het is een jongen die links en rechts in de verdediging kan spelen en volgens mij maakt het hem echt niets uit. Dat is op zich best bijzonder. Groot is hij niet, maar verdedigend staat hij zijn mannetje", zegt Stevens tegen het Eindhovens Dagblad over Mwene, die transfervrij overkomt van FSV Mainz en een contract tot medio 2024 tekende in Eindhoven.

Stevens denkt dat PSV-coach Roger Schmidt meerdere systemen kan hanteren met Mwene. "Wat voor PSV een heel interessante optie kan worden, is spelen met drie centrale verdedigers. Jordan Teze heeft zich dit seizoen op die positie behoorlijk gemanifesteerd en zou ook prima naast Ramalho en Olivier Boscagli kunnen spelen. Aan Mwene en Phillip Max heb je dan goede opties voor de vleugels. Sowieso geeft Mwene straks aan Roger Schmidt de mogelijkheid om met meerdere varianten te spelen, naast zijn favoriete systeem."

Volgens Stevens zou Mwene ook nog op het middenveld kunnen spelen. "Ik weet natuurlijk niet wat ze hem beloofd hebben. Maar ik kan me voorstellen dat PSV zo alvast inspeelt op het vertrek van Denzel Dumfries, die een transfer zou kunnen maken. Met het binnenhalen van Mwene komen ze qua beschikbare mensen nooit in de problemen als er iets gebeurt. Ze hebben zich achterin denk ik al behoorlijk goed ingedekt zo."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt PSV volgend seizoen kampioen?

Ja
41%
Nee, ze worden weer tweede
49%
Nee, ze gaan lager eindigen
10%
(2501 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws