Breaking news

PSV weet weer niet te winnen van Heerenveen: Ajax winnaar van het weekend

De Jong haalt 'multifunctionele speler' naar PSV: 'In de bloei van zijn carrière'

De Jong haalt 'multifunctionele speler' naar PSV: 'In de bloei van zijn carrière'

Gepubliceerd: dinsdag 1 juni 2021 om 11:20di 01-06-2021 om 11:20

John de Jong is blij met de komst van Phillipp Mwene. De Oostenrijkse vleugelverdediger werd dinsdag gepresenteerd door PSV, waar hij voor drie jaar heeft getekend.

"We zien in Phillipp een toegevoegde waarde voor onze selectie en zijn daarom blij hem te kunnen verwelkomen bij PSV", reageert De Jong, technisch directeur van PSV, op de clubsite. Mwene komt over van FSV Mainz 05 en moet in Eindhoven gaan concurreren met Jordan Teze (rechts) en Philipp Max (links). De kans is groot dat Denzel Dumfries vertrekt.

"Wanneer je een selectie samenstelt zoek je altijd naar een mix tussen talent, ervaring en specifieke kwaliteiten", verklaart De Jong. "Phillipp is een multifunctionele speler, die zowel rechts als links in de verdediging en op het middenveld uit de voeten kan."

"Hij heeft afgelopen seizoen nagenoeg alles bij Mainz gespeeld (twintig Bundesliga-duels, red.) en voegt de mogelijkheid om meer te variëren aan onze selectie toe. Met zijn 27 jaar zit Phillipp in de bloei van zijn carrière en hij heeft getoond zich staande te kunnen houden in één van de sterkste competities van Europa", besluit De Jong.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws