Oproep van Pogba: 'N'Golo Kanté verdient de Ballon d'Or, hij is zó goed'

Oproep van Pogba: 'N'Golo Kanté verdient de Ballon d'Or, hij is zó goed'

Gepubliceerd: zaterdag 5 juni 2021 om 20:55za 05-06-2021 om 20:55

Voor Paul Pogba is het duidelijk: N'Golo Kanté moet de Ballon d'Or winnen. Volgens de Franse middenvelder van Manchester United is de balveroveraar van Chelsea dit seizoen de beste speler ter wereld.

Kanté won de Champions League met The Blues. In beide duels met Real Madrid in de halve finale én in de eindstrijd tegen Manchester City werd hij uitgeroepen tot man van de wedstrijd. "Wat ik graag tegen de wereld zou willen zeggen, is dat de Kanté die we in de laatste maanden hebben gezien, altijd dezelfde Kanté is geweest", reageert Pogba in gesprek met Eurosport.

"Er wordt nu opeens over zijn prestaties gesproken, maar hij is altijd zo goed geweest", vervolgt de United-middenvelder. "Ik heb al eerder gezegd dat het gepast zou zijn om Kanté de Ballon d'Or te geven, als Chelsea de Champions League zou winnen. Hij verdient deze prijs. N'Golo speelt altijd zó goed… Ik ben niet verrast door wat hij doet, ik ben vooral verrast dat hij het maar blijft doen."

Pogba en Kanté willen deze zomer de Europese titel veroveren met Frankrijk. De regerend wereldkampioen geldt als de torenhoge favoriet. "We hebben een PlayStation-team, maar we zullen een PlayStation-team blijven als we geen prijs pakken", beseft Pogba. "Met de terugkeer van Karim Benzema wordt er alleen nog maar meer van ons verwacht en we zullen dat moeten waarmaken. We moeten bescheiden blijven."

Naast Pogba prijzen ook Thomas Lemar en Adrien Rabiot de bescheiden middenvelder van Chelsea en Les Bleus. "N'Golo is een fantastisch persoon, op en naast het veld. Hij is een geweldige speler. Op persoonlijk vlak is hij niets veranderd. We kennen elkaar al lang en ik mag hem erg graag", vertelt Lemar.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Kanté de Ballon d'Or winnen?

Ja
78%
Nee
22%
(706 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws