De Boer hoort van steunbetuiging Van Gaal: 'Daar ben ik het niet mee eens'

De Boer hoort van steunbetuiging Van Gaal: 'Daar ben ik het niet mee eens'

05-06-2021 21:18
81

Frank de Boer kondigde al aan dat hij ook in de oefeninterland tegen Georgië voor een 5-3-2 systeem kiest. De bondscoach van het Nederlands elftal kreeg vrijdag bijval van zijn leermeester Louis van Gaal, maar is het niet helemaal met hem eens.

Volgens Van Gaal is 5-3-2 'het beste systeem'. "Ik heb er iets van gehoord", reageert De Boer, geciteerd door De Telegraaf. "Het beste systeem, daar ben ik het niet mee eens. 4-3-3 is ook een een goed systeem. Daar naartoe switchen als het nodig is zoals Louis zelf ook deed in 2014. Maar 5-3-2 is goed; de winnaar van de Champions League speelde het ook", doelt hij op Chelsea, dat het miljardenbal ten koste van Manchester City op zijn naam schreef.

Oranje zal zondag ook de 'uitzwaaiwedstrijd' tegen Georgië in een 5-3-2 systeem spelen. De Boer vindt het niet nodig om het 4-3-3 te oefenen, omdat nagenoeg alle spelers daar al bekend mee zijn. Hij looft de aanvallers die tegen Schotland (2-2) buiten de boot vielen doordat niet in dat systeem werd gespeeld. "Met Steven Berghuis en Quincy Promes hebben we daar ook de spelers voor. Die zitten er goed in evenals Cody Gakpo en Donyell Malen."