"Nederland is een mooi land, maar het was bijzonder door de coronasituatie"

6 juni om 08:31

FC Emmen-vertrekker Simon Tibbling kijkt terug op een paar rare maanden in Nederland. Hij kwam plots op de bank terecht.

Emmen haalde Tibbling vorig jaar zomer terug naar Nederland. Trainer Dick Lukkien deed begin dit jaar steeds minder een beroep op hem. "Het was vanzelfsprekend erg moeilijk. Ik heb overal veel gespeeld en nu kwam ik ineens in een periode terecht waarin ik minder speelde. Het was nieuw voor me en daardoor erg moeilijk", zegt Tibbling tegen Fotbollskanalen.

"Ik heb er wel over gesproken met de trainer. Voetbal is een competitieve sport en als de resultaten niet goed zijn, loop je het risico dat je niet speelt. We hadden hoge verwachtingen van het seizoen. Dat is hoe het werkt, het gaat om winnen", zegt Tibbling.

Tibbling speelde drie seizoenen voor FC Groningen en één voor Emmen. "Nederland is een mooi land, maar het was bijzonder door de coronasituatie. Het was niet helemaal nieuw voor me, maar wel anders. Door corona was het leven naast het voetbal wat zwaarder. Ik ben nu voor het eerst in anderhalf jaar tijd thuis (Tibbling is Zweeds, red.), wie had dat een paar jaar geleden kunnen denken?"