BILD: Schalke komt op wel heel bijzondere manier aan bedrag van dertig miljoen

BILD: Schalke komt op wel heel bijzondere manier aan bedrag van dertig miljoen

Gepubliceerd: zondag 6 juni 2021 om 10:38zo 06-06-2021 om 10:38

Laatste update: zondag 6 juni 2021 om 10:40zo 06-06-2021 om 10:40

Schalke 04 degradeerde vorig seizoen naar de Tweede Bundesliga en zal er alles aan doen om zo snel mogelijk weer terug te komen op het hoogste niveau. De club uit Gelsenkirchen stevent daarbij af op een serieuze financiële opsteker, zo meldt BILD. 

Net als veel andere clubs heeft Schalke 04 een professioneel team van E-sporters. In het verleden heeft de club een licentie verworven voor de League of Legends European Championship, een gesloten competitie. League of Legends is een erg populair spel en er is serieus geld mee te verdienen. 

BILD stelt dat Schalke erover nadenkt om de licentie voor de League of Legends European Championship te verkopen. De club kan daarvoor een bedrag van zo'n dertig miljoen euro verdienen. In gesprek met het Duitse persbureau DPA meldt het bestuur van het E-sportsteam van Schalke dat er van een officiële verkoop nog geen sprake is. Over twee weken volgt er nieuws.

Schalke is ondertussen al druk bezig om de selectie op orde te krijgen voor komend seizoen. Simon Terodde speelt volgend seizoen in het shirt van Die Königsblauen. Ook AZ-verdediger Thomas Ouwejan maakt de overstap naar Schalke. Klaas-Jan Huntelaar speelt volgend seizoen niet meer voor de club.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws