Duitsland en Löw door de mangel gehaald: 'Het doet me pijn om dat te zeggen'

6 juni om 13:54

Dietmar Hamann denkt niet dat Duitsland indruk gaat maken op het EK. De 59-voudig international van Die Mannschaft stelt dat de Duitsers kwaliteit tekort komen én vindt dat er eerder afscheid genomen had moeten worden van bondscoach Joachim Löw. 

Duitsland zit op het EK in de 'Groep des Doods' met Portugal, Frankrijk en Hongarije. Hamann denkt niet dat de Duitsers hoge ogen gaan gooien. "Het doet me pijn om het te zeggen, maar het Duitse elftal heeft simpelweg te weinig kwaliteit om het toernooi te winnen", laat hij zich ontvallen in gesprek met Racingpost. Volgens Hamann zijn België en Portugal de grootste favorieten voor de eindzege. "Duitsland zit helaas ver, heel ver van dat niveau af."

Daarnaast is Hamann van mening dat Löw zijn conclusies had moeten trekken na het dramatisch verlopen WK van 2018. Duitsland werd laatste in een poule met Zuid-Korea, Zweden en Mexico. "Löw is te lang gebleven. Hij had na het debacle in 2018 moeten vertrekken", vervolgt Hamann. "Hij kon zich echter vasthouden aan een langdurig contract, dat hem vóór die eindronde is gegeven."

Na het komende EK zit de periode van Löw bij Die Mannschaft erop. Hij wordt opgevolgd door Hansi Flick.