Wijnaldum duidelijk na Oranje-winst: 'Dat heeft De Boer ons in rust laten zien'

6 juni om 20:36
Laatste update: 6 juni om 20:46

Georginio Wijnaldum snapt dat er kritiek was na het optreden van Oranje tegen Schotland op woensdag. De dertigjarige middenvelder ziet dat Nederland een stuk beter voor de dag kwam tegen Georgië.

"We hebben bij vlagen goed gespeeld", vertelt Wijnaldum voor de camera van de NOS. "De dingen die fout gingen tegen Schotland, gingen vandaag wel goed. Aan het einde van de eerste helft maakten we alleen een paar foutjes, waardoor we wat kansen tegen kregen. De trainer heeft dat in de rust laten zien, waarna we het in de tweede helft niet meer lastig hebben gekregen."

Wijnaldum begrijpt dat Nederland kritisch was op Oranje. "We hebben daar met zijn allen over gesproken. We weten dat de media en Nederland kritisch zijn. Dat mag ook wel als je zo speelt tegen Schotland. Dat heb ik ook gezegd tegen de jongens. Je moet er dan niet voor weglopen. We moeten alleen niet zomaar alles aannemen wat er gezegd wordt, we moeten ook het vertrouwen hebben om het beter te doen. Dat hebben we vandaag gedaan."

Oranje won zondag met 3-0 van Georgië. Memphis Depay, Wout Weghorst en Ryan Gravenberch waren goed voor de treffers van het Nederlands elftal. Over precies een week staat het EK-duel met Oekraïne op het programma voor de ploeg van Frank de Boer.