Memphis prijst en lacht om Weghorst: 'Jankt hem binnen, daarna weer janken, haha'

Memphis prijst en lacht om Weghorst: 'Jankt hem binnen, daarna weer janken, haha'

06-06-2021 21:15
50

Memphis Depay stond aan de basis van de allereerste interlandgoal van Wout Weghorst en genoot van de vreugde-explosie van zijn collega. De aanvallers van – nu nog – Olympique Lyon en VfL Wolfsburg vormden tijdens de afgelopen twee oefenwedstrijden het spitsenduo en lijken beter op elkaar ingespeeld te raken.

Weghorst liet na de wedstrijd tegen Georgië al weten dat hij tijdens de trainingen al overleg had gevoerd met Memphis, de man van de assist. Deze onderschrijft dat in gesprek met de NOS. "Ook een paar momenten in de wedstrijd hiervoor (tegen Schotland, red.). En precies was we in ons hoofd hadden, dat lukte vandaag (zondag, red.)", beschrijft Memphis. "Blij voor hem, hij jankt hem goed binnen."

De aanvalsleider van Oranje kan hartelijk lachen om zijn eigen woordspeling: dat Weghorst totaal in vervoering raakte na zijn treffer, was ook Memphis niet ontgaan. "Daarna jankte hij volgens mij ook, haha. Nee, Wout en ik hebben sowieso vaker contact, ook buiten het voetbal. Ik ben trots op hem, ik hoop dat hij zo door kan pakken en je ziet dat hij heel Nederland achter zich heeft."

Een systeem met twee aanvallers geniet overigens niet de voorkeur van Memphis. "Ik heb altijd aangegeven: ik sta het liefst centraal in de spits. Dat blijf ik zeggen, maar ondanks dat pas ik me aan de systemen aan die uit worden gekozen en het beste zijn voor het team. Het team gaat voor, maar spits heeft mijn voorkeur. En dat blijft zo."