Blind: 'Uiteindelijk praat niemand meer over hoe het voetbal in 2014 was'

6 juni om 22:06

Daley Blind had sinds 30 maart geen minuut meer gespeeld, maar lijkt zijn race tegen de klok te hebben gewonnen. De 31-jarige Ajacied speelde zondag tegen Georgië weer 45 minuten mee en leeft vol vertrouwen toe naar het EK.

Na afloop verscheen hij breed glimlachend voor de camera van de NOS. "Hoe het met de spierpijn is? Goed, maar mijn enkel is wat stijf na de wedstrijd, maar ik had niet anders verwacht. Dus prima", aldus Blind. "Ik ben er klaar voor. Goed getimed, ja. En we hebben er hard voor gewerkt. Ben ready." Nu heeft de linkspoot zeven dagen de tijd om toe te werken naar de EK-ouverture tegen Oekraïne. "Voor mijn gevoel ben ik er gewoon klaar voor. Maar lekker dat je dan nog een week hebt om voor te bereiden. En dan kun je misschien toch nog een paar conditionele prikkels doen."

Terwijl Blind in de eindfase van zijn herstel zat, ontstond in Nederland de discussie over het 5-3-2 systeem van bondscoach Frank de Boer. De verdediger weet dat deze formatie succesvol kan zijn: in 2014 was hij de linksback van Oranje, dat tijdens zijn voorlopig laatste WK-deelname brons won. "Nog steeds niet top, het moet nog steeds beter: daar zijn we ons ook van bewust en daar moeten we ook alles voor doen. Maar we weten ook van 2014 dat je niet altijd goed hoeft te spelen voor een goed resultaat. En uiteindelijk praat niemand meer over hoe het voetbal toen was, alleen over het resultaat dat we behaald hebben."