Positieve test voor Busquets: Spanje moet O21-ploeg naar oefenduel sturen

6 juni om 22:16

De voorbereiding van de Spaanse ploeg op het EK is in de war geschopt. Sergio Busquets heeft een positieve coronatest afgelegd, maakt de Spaanse bond bekend.

Waar Jasper Cillessen het EK moest missen door een positieve test, maar Busquets mag nog wel hopen op EK-deelname. De controleur van FC Barcelona moet voorlopig echter in isolatie verblijven, net als zijn 'naaste contacten' en de het medische team dat hem begeleidt, en zal tot nader order individueel trainen.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Spanje

  • logo

    Kroatië

De besmetting van Busquets heeft ook gevolgen voor het afsluitende oefenduel tegen Litouwen van dinsdag. De Spaanse bond maakt bekend dat het voor de zekerheid de O21-selectie – die donderdagavond door Portugal werd uitgeschakeld op het jeugd-EK – naar Leganés zal sturen. Toeschouwers die al een kaartje gekocht hadden, krijgen hun geld terug. Als zij alsnog naar de wedstrijd willen gaan, dan kan dat voor twintig procent korting. Verder zijn alle mediaverplichtingen van de Spaanse selectie voorlopig opgeschort.

Spanje begint op maandag 14 juni aan het EK. De Europees kampioen van 2012 zit met Zweden, Polen en Slowakije in de poule.