Stekelenburg weert vragen van Arno Vermeulen af: 'Met 1 op de bank, ook niet fijn'

6 juni om 23:45
Laatste update: 6 juni om 23:49

Maarten Stekelenburg strijdt samen met Tim Krul om een plek onder de lat tijdens het EK: de Norwich City-doelman mocht woensdag keepen tegen Schotland, de Ajax-routinier was zondag tegen Georgië aan de beurt. Stekelenburg kreeg van NOS-verslaggever Arno Vermeulen vragen over de keepersstrijd, maar weerde deze vakkundig af.

De 38-jarige Haarlemmer keepte zeventien (!) jaar na zijn debuut en na een pauze van vijf jaar weer eens een interland. Na het wegvallen van Jasper Cillessen is hij opeens een serieuze kandidaat voor de vaste stek onder de lat, met Krul als grootste concurrent. Bondscoach Frank de Boer moet nu de knoop doorhakken. "Het was al vrij snel dat wij allebei een wedstrijd kregen. Ik heb hem vandaag (zondag, red.) gehad en voor de rest is het aan de bondscoach", aldus Stekelenburg.

Vermeulen ging vervolgens in op de rugnummerverdeling, maar Stekelenburg – die nummer één zal dragen – liet zich niet van de wijs brengen. "Wat dat voor mij betekende? Niks. Want als je met één op de bank zit, is het ook niet prettig", aldus de glimlachende routinier. "Een vingerwijzing? Ik hoop dat gelijk hebt..."

Stekelenburg maakte zich sowieso weinig zorgen over het EK zelf, dat zijn vijfde eindtoernooi zal worden. Dat Oranje niet heeft kunnen overtuigen tegen Schotland en Georgië, zei hem weinig. "Je moet in het toernooi groeien. Dat is in het verleden ook gebleken. In '10 (Oranje haalde in Zuid-Afrika de finale, red.) was de stemming ook niet al te best van tevoren. En je ziet uiteindelijk waar het toe geleid heeft. Dus ik heb het volste vertrouwen erin."