Van Hanegem licht drie internationals uit: 'Weghorst moet niet overdrijven'

Van Hanegem licht drie internationals uit: 'Weghorst moet niet overdrijven'

06-06-2021 23:59
58

Willem van Hanegem licht in zijn wekelijkse Algemeen Dagblad-column drie Oranje-internationals kort uit na de generale EK-repetitie tegen Georgië: Georginio Wijnaldum, Wout Weghorst en Cody Gakpo. De Kromme vond het spel van het Nederlands elftal beter dan tegen Schotland, maar heeft met gemengde gevoelens zitten kijken.

Tegen Schotland was het volgens Van Hanegem 'erbarmelijk'. 'Georgië was duidelijk iets beter, al gaven we nog veel kansen weg. Toch is het niveau nog dat als we tegen Frankrijk, Spanje of Portugal spelen, we overhoop worden gespeeld', schrijft hij. De extatische reactie van Wout Weghorst na diens eerste interlandgoal beviel hem ook niet zo. 'Die maakte een doelpunt en dat was leuk. Maar hij moet er voor waken dat hij al die aandacht opeist', aldus De Kromme. 'Van de camera's. Hij moet niet overdrijven in zijn gedrag. Bescheidenheid is belangrijk.'

In het geval van Gakpo lijkt dat echter niet op te gaan. De PSV-aanvaller speelde eind maart met Jong Oranje in de groepsfase van het jeugd-EK, werd twee maanden later bij de hoofdmacht gehaald, maar zat tijdens beide oefeninterlands op de tribune. 'Dan had hij beter bij Jong Oranje kunnen zitten. Die hadden hem wel kunnen gebruiken tegen de Duitsers deze week', concludeert Van Hanegem.

Verder domineerde oude bekende Wijnaldum deze week de headlines. De bij Liverpool vertrekkende middenvelder leek hard op weg naar FC Barcelona, totdat Paris Saint-Germain opeens het dubbele bood van wat hij in Catalonië had kunnen verdienen. 'Ik vind het niet gek dat je Paris Saint-Germain verkiest boven Barcelona. Financieel is het beter, PSG kan de Champions League winnen en de titel pakken. Dat zie ik Barcelona niet doen', aldus Van Hanegem.