De Boer 'gaat nog wijzigingen doorvoeren' bij Oranje: 'Dat wordt bepalend'

7 juni om 08:18
Laatste update: 7 juni om 09:36

Frank de Boer gaat deze week nog schuiven met de basiself van Oranje voor de eerste EK-wedstrijd tegen Oekraïne. Dat voorspelt Sonny Silooy. De 25-voudig international zou niet voor Marten de Roon kiezen.

"Er komen nog wijzigingen in de ploeg", stelt Silooy in De Telegraaf. "Het grootste deel van het elftal staat, maar hij gaat nog dingen veranderen voor het duel met Oekraïne. Matthijs de Ligt keert terug. Wat doet hij met Blind? Handhaaft hij De Roon? Zijn keuzes voor die laatste plekken worden bepalend."

De Roon schaart hij onder de tegenvallers. "In de eerste helft (tegen Georgië, red.) was het echt niet goed genoeg. Na rust wat beter, dus denk ik dat Frank de Boer wat heeft gezegd in de rust. Als De Roon zo zou blijven spelen, speelt hij zich tijdens het toernooi uit het elftal."

De rentree van Daley Blind beviel Silooy wel. "Die kan straks ook de plek van De Roon innemen. Hij heeft daar bij Ajax en Manchester United gespeeld en is een serieuze optie. Ryan Gravenberch kan het trouwens ook met zijn snelheid en fysiek. En Frenkie de Jong met de punt naar achteren is zelfs mogelijk."