'Onrust in Spanje, bondsvoorzitter boos over ongevaccineerde EK-selectie'

7 juni om 10:32

De onrust in Spanje rondom de positief geteste Sergio Busquets neemt toe. Luis Rubiales, bondsvoorzitter van Spanje, is boos dat de Spaanse selectie niet gevaccineerd is voor het aankomende EK.

De 32-jarige Busquets zit momenteel, net als de rest van de selectie van bondscoach Luis Enrique in zelfisolatie. Enrique heeft het trainingsschema flink om moeten gooien en ook de laatste geplande oefenwedstrijd tegen Litouwen wordt niet gespeeld met de beoogde selectie. Jong Spanje neemt dinsdag de plaats in van het 'echte' Spanje. Rubiales is boos dat de voorbereiding van het nationale team door een positieve test in de war geschopt is. De bondsvoorzitter baalt van het feit dat de selectie niet gevaccineerd is ter voorbereiding op het EK, meldt de Spaanse krant Marca.

Op maandag 14 juni speelt Spanje zijn eerste groepswedstrijd op het EK. Tegenstander is het Scandinavische land Zweden, dat op zijn beurt al bij de UEFA aangegeven heeft dat de verplichte quarantaineperiode van tien dagen op die datum nog niet voorbij is. Momenteel is Busquets nog de enige speler in de selectie van de Spaanse ploeg die het coronavirus heeft, maar Marca vraagt zich af wat er gebeurt wanneer meerdere selectiespelers positief gaan testen. De Spaanse krant vreest in dat geval voor deelname aan het EK.