Fledderus reageert: 'De compensatie van De Graafschap vinden wij niet passend'

7 juni om 14:30
Laatste update: 7 juni om 15:22

Adrie Poldervaart heeft het gevoel dat hem de overstap naar De Graafschap 'ontnomen' wordt. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus begrijpt de assistent-trainer, maar zegt ook dat de vergoeding die De Graafschap wil betalen niet hoog genoeg is.

Poldervaart is de topkandidaat om Mike Snoei op te volgen bij De Graafschap. Maar De Superboeren moeten eerst nog langs Groningen en daar wringt de schoen. Fledderus wil het bedrag dat De Graafschap voor Poldervaart biedt niet accepteren. Poldervaart is teleurgesteld en voelt dat deze kans hem ontnomen wordt.

"Wij snappen dat dit voor Adrie een mooie kans is, maar de compensatie die De Graafschap wil betalen vinden wij niet passend. In mijn ogen ligt het probleem dus niet bij FC Groningen, maar bij De Graafschap", zegt Fledderus tegen Voetbal International. "Zij zijn in hun zoektocht naar een nieuwe trainer uitgekomen bij een assistent-coach met een doorlopend contract. Dan weet je vooraf dat je er uit moet zien te komen over een compensatie."

Poldervaart wordt gewaardeerd in Groningen en dus werkt Fledderus liever helemaal niet mee. Maar omdat hij heeft aangegeven de stap te willen maken, wilde de club in gesprek met De Graafschap. "Dat hebben we dus gedaan, waarna tot nu toe is gebleken dat de compensatie die De Graafschap betalen wil gewoon niet toereikend is. Dan blijven we namelijk met een dubbel probleem achter: we verliezen én een uitstekende assistent-trainer én we hebben geen goed budget om ergens anders een andere assistent-trainer vandaan te halen. Dus indien De Graafschap niet verder wil gaan, dan houdt het op. Hoe jammer dat voor Adrie ook is."